Enkle lån til motorsykkel

Motorsykkel er nok ikke det foretrukne fremkomstmidlet for folk flest, men en varm sommerdag kan det være litt av en opplevelse. Enten man foretrekker moderne racingsykler eller en tradisjonell Harley Davidson, så er det en «hobby» som koster. De fleste vil derfor måtte ta opp lån for å leve ut motorsykkeldrømmen – men hvordan får man enklest tak i et lån til motorsykkel?

Søk finansiering i den lokale banken

Den beste løsningen for de aller fleste, og også for lommeboken, vil være å søke om et dedikert MC-lån i den lokale banken din. Det er her man får de beste vilkårene, blant annet med renter som tilsvarer et godt billån. Grovt sett kan vi anta at et slikt lån vil ha en effektiv rente på rundt 5 prosent, kanskje enda lavere hvis man får en kampanjerente ved kjøp hos forhandler.

Dog er det noe vanskeligere å få innvilget en søknad om et slikt lån. Ofte er sikkerhet nødvendig, som betyr at man må ha en viss egenkapital. Mange banker lar deg kun låne 75% av kjøpesummen med mindre du har særdeles god økonomi. Men hvis man får innvilget søknaden, så er det ingenting å lure på. Da er et dedikert MC-lån det absolutt lureste man kan ta opp.

MC koster heldigvis mindre

En type lån som er langt enklere å få innvilget, er et forbrukslån. Et slikt lån kan være spesielt gunstig dersom man skal kjøpe en brukt motorsykkel på for eksempel FINN.no. Kanskje koster den 100 000 kroner eller mindre enn som så, og da vil det være mulig å få innvilget en søknad på dagen. Perfekt for deg som skal handle motorsykkel på impuls (noe som ikke nødvendigvis er så lurt…)

Ulempen, spør du? Jo, disse lånene har relativt høy rente. Som regel opp mot 15 prosent, som er vesentlig dyrere enn et dedikert motorsykkellån. Fordelen er dog at sikkerhet ikke er nødvendig, og du kan dermed låne hele kjøpesummen. Pluss litt ekstra til drivstoff og MC-utstyr dersom du har behov for det.

Andre alternativer

Det aller mest gunstige alternativet vil være å sjekke om det er muligheter for å utvide boliglånet. 100 000 kroner ekstra på boliglånet vil neppe merkes spesielt mye for de fleste. Dette vil du naturligvis aller helst betale ned ved å øke avdragene, uten at dette heller er noe must.

Kanskje kan du også høre med familie eller venner om det er mulig med et rentefritt lån her? I så fall vil du spare ganske mange titusener på kjøp av motorsykkel. For eksempel kan forskudd på arv være et alternativ, hvis man har muligheten til å be foreldre om det.

Oppsummert på en enkel måte

Det finnes flere alternativer til lån dersom man sitter med en drøm om å skaffe seg motorsykkel. Ikke alle alternativene er like rimelige, men de har både fordeler og ulemper som avhenger av ens egen økonomiske situasjon. Derfor bør man tenke seg om både en og to ganger før man tar opp lån til motorsykkel. Dette slik at man ender opp med et så rimelig lån som mulig, samtidig som drømmen om å cruise rundt på en tohjuling blir oppfylt.